Ullbyxor och äppelplock

I helgen har vi besökt alla Maltes morbröder. Hos en morbror plockade vi äpplen. Vissa träd är helt överfulla av äpplen, grenarna hänger ner i marken. Andra träd får inga äpplen alls numera. Allt som allt så finns det 17 äppelträd och mitt favoritträd är ett av de träden som inte fick några äpplen i år :( Av äpplena vi har plockat kommer det bli äppelsaft!

 IMG_2571

Har ju tidigare skrivit om ullbyxor som min mamma har stickat. Vi har inte provat dem än då de inte blivit kurade och vi har inte haft några vikblöjor. Men nu har vikblöjorna kommit och byxorna har blivit kurade. De passar jättebra och känns mycket mysigare att ha på sig än andra blöjor. Men vi har ju fortfarande tygblöjor som vi också använder. Eftersom byxorna passar så bra så ska mamma sticka fler :)

IMG_2602

Jag brukar aldrig sova på dagarna när Malte sover (dels är jag inte trött och dels kan jag inte sova på dagtid) men idag har jag sovit. Eller jag sov på kvällen. I typ 2 timmar. Malte och jag var jättetrötta båda två efter helgens alla äventyr.

Du kanske även gillar

2 kommentarer

    1. Man blandar ett medel (en ullkur) med vatten som man sen lägger byxorna i. Det gör att de tovar ihop sig och blir tätare, så att det inte ska läcka! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.