The Semicolon Project

När jag fyllde 20 fick jag bland annat tatueringar i födelsedagspresent. En tatuering av min storebror, den gjorde jag samma sommar (mitt stjärntecken på handleden). Sen skulle jag få en tatuering av min syster, vi skulle göra någon slags syskontatuering. Vi kom aldrig fram till hur den skulle se ut, så igår ”löste jag in” min födelsedagspresent, 10 år senare typ. Det var nämligen baby-mama-papa-häng på Everlasting Tattoo i Örebro. Jag lämna Malte hemma och åkte tillsammans med grannen Egon till studion. Babyproofat och så bjöds det på fika!

Jag hade bestämt sedan länge att jag skulle göra mitt barns stjärntecken på andra handleden, så jag behövde bara vänta på barnet så jag visste vilket stjärntecken det skulle bli. Lejon blev det! Och sen gjorde jag ett peace-märke på ena långfingret. Och sist, minst men absolut väldigt viktigt: ett semikolon (;).

”Bakom tecknet står frivilligorganisationen ”The Semicolon Project” vars syfte är att stödja människor som antingen gått igenom en svår depression, lider av ångest eller som haft självmordstankar. Projektet har pågått sedan våren 2013 och engagerat hundratusentals människor världen över. Syftet med att måla, eller tatuera ett semikolon på kroppen är att stå upp mot fördomar kring psykisk ohälsa. Enligt organisationen står tecknet för ”en mening som författaren hade kunnat avsluta men bestämde sig för att inte göra”. ”Författaren är du och meningen är ditt liv”.

IMG_0737 IMG_0729 IMG_0790

Du kanske även gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.