Hemkommen från Sälen

Nu är vi hemma från Sälen igen. Det har varit en toppenbra vecka (eller sön-tors). Vi har haft jättefint väder, soligt och varmt ute. En dag hyrde vi längdskidor och en fjällpulka till Malte, jättemysigt! Andra gången i mitt liv jag åkte längd, kändes i låren efteråt. Vi tog bilen till Tandådalen och sen åkte vi längdskidor drygt 3 km, till Lindalens fäbod där vi grillade och köpte våfflor. Vi hade med en egen eldplåt som vi grillade på, men i fäboden går det att köpa både våfflor, fika och varm choklad. Sedan åkte vi samma väg tillbaka hem, sammanlagt åkte vi ca 6,6 km. Malte tyckte det var jättekul att åka pulkan. På vägen till Lindalen lät han hela vägen. Han tjoade, skrattade och gjorde massa olika ljud. På vägen hem sov han. Så fjällpulka kan jag verkligen rekommendera till er som funderar på det.

Jag har inte åkt slalom utan jag har bara hängt med Malte. Vi tittade på när hans kusin lärde sig åka skidor, vi hängde i skilodge där vi drack varm choklad, vi gick på kvällspromenader där Malte somnade i sele (vilket annars aldrig händer numera!) och så lektes det med kusinerna. Särskilt stora kusinen (4 år) var himla rolig, han skrattade mycket åt henne! Han har även lärt sig att själv resa sig upp mot soffan. Så det gör han mest hela tiden nu.

Fjälluften gjorde Malte gott, han sov jättebra där uppe och han var nöjd och glad mest hela tiden. Fast det är han ju oftast ändå. Hoppas han kommer vilja lära sig åka skidor så småningom!

IMG_9313 Nöjd unge i skilodge!

IMG_9310 IMG_4222 Fjällpulkan var himla mysig!

IMG_9371 IMG_9405 IMG_9483 IMG_9477 Kusinen lär sig åka skidor.

IMG_9490Han sov länge på dagarna!

Du kanske även gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.