Att måla med vattenfärg på trä

För några år sedan målade jag en doptavla som tyvärr gick förlorad några år senare i en brand. Jag har tänkt göra om tavlan, en exakt likadan. Men så har jag inte hittat någon bild på den gamla tavlan och tiden har gått. Nu i veckan har jag träffat familjen som fick denna tavla och jag kom på att jag återigen skulle leta efter en bild på den gamla tavlan. Till slut hittade jag en bild och var inte särskilt nöjd med den gamla tavlan, den kändes lite tråkig. Så jag gjorde en helt ny istället.

Att måla med vattenfärg på trä är inte helt enkelt men efter ett tag lyckades jag få till det ungefär som jag hade tänkt det. Det är mycket lättare på ett vanligt papper. Men jag gillar strukturen som blir i träet. Det känns lite mer levande. (Det står fler namn under Nova som jag har suddat ut, så tavlan ser inte exakt ut som på bilderna, men ungefär.) Det enda jag gjorde likadant som på den gamla tavlan var att jag använde mig av träbokstäver till namnet och i samma färger som på den gamla tavlan (efter tips från mormor som sa att Nova tyckte väldigt mycket om lila vid den perioden). Jag blev väldigt nöjd med resultatet och jag tror mamman blev glad för tavlan också! 

Du kanske även gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.