Växtgardin av Gullranka!

Jag har nyligen börjat intressera mig för växter, sticklingar, skott och plantering. Jag har alltid tyckt om att ha gröna växter hemma, men har inte haft så stor kunskap inom detta område. Och jag har aldrig läst på om växterna innan så när de dött har jag köpt nya. Men nu har jag som sagt börjat intressera mig mer. Jag har både köpt och fått sticklingar och skott som jag hoppas ska överleva. Elefantöron var det jag började med och de växer och blir större. Jag har även köpt rotade sticklingar av Gullranka och så fick jag jättesmå skott från en Tusenmoder som har vuxit sedan jag planterade dem. Så roligt när jag lyckas få dem att växa!

Gratis växter

För några dagar sedan taggade mamma mig i ett inlägg på FB (tack mamma!), det var en person som ville skänka bort sin stora Gullranka som hen haft som växtgardin. Jag svarade rackarns snabbt och när vi skrev till varandra för att bestämma tid för att komma och hämta växten så frågade hen om jag var intresserad av fler växter? Jag svarade att jag ville ha allt som hen skulle skänka bort och bilen fylldes av växter. Gullranka, Paraplyaralia, flera olika Palettblad, Citronfikus, Doftranka, Skvätt iväg och Peperomia. Kanske har glömt någon sort, men många växter var det. Jag möblerade om hemma i vardagsrummet (eftersom mamma påpekade att jag hade haft den förra möbleringen väldigt länge…) och igår satte jag upp Gullrankan som en växtgardin. 

Jag fick hem Gullrankan i en stor låda och det var bra svettigt att trassla upp den, en fläkt i närheten var ett måste! Tur att jag trasslat upp en och annan garnhärva innan, jag hade vanan inne så att säga. Men det var värt all svett, för det blev himla bra när den väl satt uppe och jag är väldigt nöjd med resultatet! Hoppas att den kommer att trivas och växa ännu mer!

Jag tänkte skriva mer om de olika växterna jag har nu och visa bilder i ett senare inlägg. Har du också många växter hemma? Vilken är din favorit?

Du kanske även gillar

2 kommentarer

    1. Men eller hur! Är så himla tacksam!! Elefantöron har jag fått ganska många skott från olika personer så jag har ett gäng! Väntar på att de ska få bäbisar! 😍 de är så himla fina!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.