Loppisfynd!

Fram till för nåt år sedan hade jag i princip bara svarta möbler hemma och de flesta var från IKEA. Nu är nästan alla möbler utbytta mot loppisfyndade och ärvda gamla möbler. I mitt hobbyrum har jag 4 ganska stora teak-hyllor och några IKEA-hurtsar (dessa kommer inte bytas ut då de är väldigt bra för förvaring). I barnets rum finns en IKEA-hylla som jag gjort om till en garderob, så den får stanna. I vardagsrummet har jag bara retro-möbler, bland annat en stor fin teak-hylla. I sovrummet hade jag en stor svart byrå från IKEA men den har jag precis gjort mig av med och istället håller jag på att ”göra” en jättestor möbel av flera olika loppisfyndade (och ärvda) byråer. Tre meter lång och med massor utav förvaring. Så fort den blir klar ska jag visa upp den!

Igår var jag på Ge för livet i Örebro (tidigare Bra & Begagnat) där jag fyndade ett nytt köksbord för 200 kr. Köksbordet jag hade innan var runt och lite opraktiskt då jag har en kökssoffa. Ny bordet tar lite mindre plats men går fortfarande att göra större med två iläggsskivor. Det nya bordet passar väldigt bra ihop med stolarna (som jag fyndade för ett par år sedan på Lilla Grodans loppis), soffan (som jag fått av lillebror) och lampan som också är ett loppisfynd. Jag blev himla nöjd med det nya bordet!

Jag såg även på Ge för livet’s instagram att det fanns ett fint porslin där, mamma råkade av en händelse vara i närheten så hon gick in dit och köpte det åt mig. 7 skålar och 7 assietter för 140 kr. Hann tydligen precis före några andra spekulanter! Ibland ska en ha tur! Turkost porslin, turkost tycker jag passar väldigt bra ihop med både teak och de mörka köksmöblerna. Porslinet var inte märkt på något sätt men har fått tips av andra och även googlat mig fram till att de ska finnas på Entré, Dollarstore och några andra ställen. Ska kika, vill eventuellt ha mattallrikar i samma serie. Annars passar porslinet väldigt bra även till mina höganäs-tallrikar som jag inte använt på länge (fyndade för några år sedan på Anna’s bod i Glanshammar).

Ovanför kökssoffan hade jag två svarta tavelhyllor som jag tagit bort och nu funderar jag på vad jag ska sätta upp där istället. Kanske göra några tavlor med grönsaker, frukter och kryddor?

Var har du hittat dina bästa loppisfynd?

 

Du kanske även gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.