Liten soffa till balkongen

Vi har en väldigt liten (och svårmöblerad) balkong som jag håller på att städa och göra mysig nu. För att få till några sittplatser så gjorde jag mig en egen liten soffa av två gamla pinnstolar som jag hade hemma. Väldigt enkelt att göra själv och det tog inte särskilt lång tid heller.

Jag började med att ta bort ryggstöden. Sedan la jag stolarna upp och ner på ett stort papper och målade av sitsen så jag fick ut ett mönster. Jag hade en stor mdf-skiva hemma som jag målade av mönstret på och sågade ut, för hand. Jag slipade kanterna lite och sedan vände jag rätt stolarna och skruvade fast skivan. Även Malte tycker det är kul att skruva och fixa, så han var med och hjälpte till :) Skivan målades brun för att inte sticka ut så mycket från stolarna. Tänkte först måla allt i någon helt ny färg, det kanske blir senare. Är lite inne på turkos kanske? 

Jag var på Rusta för att köpa insynsskydd men det fanns inte i lager, istället hittade jag jättefina filtar i återvunnen bomull som hade nedsatt pris. Jag köpte två stycken, en som jag sydde en dyna och kudde av och en som bara ska vara en filt. Jag använde mönstret från soffsitsen till att klippa ut tyg till dynan, men den blev tyvärr lite för liten, jag tyckte att jag klippte ut med extra mycket sömsmån men det blev inte tillräckligt. Dynan blev väldigt mjuk och skön så den får duga så länge! Jag sydde fast knappar som jag hade hemma också. Det finns fortfarande tyg kvar av den svartvita filten så jag ska nog sy två kuddar till! I den lilla kudden jag sydde stoppade jag i en innerkudde som även den redan fanns hemma. Det enda jag köpt till denna soffa är filtarna, så soffan kostade mig 98kr. 

Nu är det bara resten av balkongen som ska fixas till!

 

 

Du kanske även gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.