Linfrö-gel för lockigare hår!

Jag har tidigare skrivit om balsammetoden som jag kör med, alltså att jag tvättar håret med enbart balsam och inte schampo. Jag började med detta i februari och är så himla nöjd. Håret känns rent och fint! Nu har jag även fått nys om en linfrö-gel som gör håret både mjukare, ännu lockigare och mindre frissigt. Var ju tvungen att testa det också såklart. Och det funkade verkligen. Innan så har mina lockar börjat vid öronen typ, jag har ju både tjockt och långt hår. Men med denna gel så börjar lockarna i hårbotten! Och den är så himla enkel att göra själv.

Koka 2,5 dl vatten och 2 msk linfrön (både hela och krossade funkar) tills det blir samma konsistens som äggvita, vilket tar ca 10 min. Sila bort fröna och häll gelen i en burk som du kan förvara den i. Jag silade bort fröna i en trådsil/nätsil men nylonstrumpa funkar också. Låt gelen svalna och sedan kan den förvaras i kylen i ett par veckor.

När du har tvättat håret och sköljt det så har du i gelen. Det går att ha den bara i längderna eller att massera in den i hårbotten också. Jag ploppar* håret en stund efteråt och sen låter jag det lufttorka. Men ploppning* är inte nödvändigt. Låt håret torka helt och hållet. Det kommer att se lite fett ut och så kommer det att bli alldeles stelt (som när blött hår är ute i minusgrader). När hela håret har torkat så masserar du håret så försvinner det stela och det kommer inte att se fett ut. Rakt hår blir inte lockigt (enligt vad jag hört från andra) men har du lite lockar så kommer det bli ännu lockigare!

IMG_4652
Glömde såklart att ta en före-bild och det blev ingen bra skärpa på bilderna heller… men håret blev riktigt lockigt!

Vill du ha ännu mer tips om balsammetoden och annat bra för håret så finns det en grupp på Facebook som du kan gå med i! Finns massa kunnigt folk där med inspirerande före- och efterbilder bland annat!

*Att ploppa håret innebär att linda in det i en t-shirt, vilket också gör att lockarna håller sig fina under torkningen. 

Du kanske även gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.