Badrumsrenovering

I somras fixade jag till vår lilla toa, från kallt blått till varmt grönt. Blev himla nöjd! Bor i hyresrätt så jag kan inte göra vad som helst, men ganska mycket ändå. Det som främst gjorde att jag ville ändra om var att det satt ett stort, mindre fint, badrumsskåp och ett medicinskåp på väggarna. De tog mycket plats och massa saker samlades i och ovanpå skåpen. Jag ville få in mer luft och en varmare, mysigare ton. Ville ha det lite enklare helt enkelt. (Inköpslista finns i slutet av inlägget.)

Före- och efterbild.

Jag köpte färg på Flügger i Aspholmen (Örebro) och så målade jag om hela badrummet. Jag hittade en gammal lastpall som jag sågade ut bitar av och gjorde till hyllor. En hylla som jag fäste i rep, en bit satte jag fast 3 glasburkar på och en bit satte jag på två konsoler som jag hade liggandes hemma. Fästena för glasburkarna är slangklämmor som jag köpte på Bauhaus. Jag satte även upp en bit av lastpallen med krokar på för handdukar.

Hyllplan av lastpall med förvaringskorgarna SÅLNAN.
Glasburkar fästa med slangklämmor på en bit lastpall.
Hyllplan av lastpall fäst på två konsoler.
Bit av lastpall med krokar för handdukar på.

Istället för badrumsskåp så köpte jag spegeln EIDÅS från IKEA. Med badrumsskåpet försvann även badrumslampan som var det enda ljuset (förutom fönstret) så jag köpte en batteridriven ljusslinga som jag hängde upp. Väldigt mysigt, men inte så bra ljus så jag ska köpa en bättre slinga så småningom. Men den måste vara batteridriven eftersom det inte finns eluttag på toan.

Spegeln EIDÅS från IKEA.
Batteriljusslinga med mysig belysning.

Krokarna hade jag också redan hemma. Krokarna som handdukarna hänger på finns inte att köpa längre och fästet som de krokarna hänger på har min syster gjort till mig. Krokarna som bland annat hårtorken hänger på är från IKEA och heter SVARTSJÖN, toalettrullehållaren är av samma märke.. Pallen fixade jag till innan jag bestämde att jag skulle renovera toan. Det är pallen BEKVÄM från IKEA som jag har målat på.

Pallen BEKVÄM som jag målat på.
Krokarna SVARTSJÖN från IKEA.
Toalettrullehållaren SVARTSJÖN från IKEA.

Det enda jag köpt är alltså färg, slangklämmor, toalettrullehållare, spegel, korgar och ljusslinga. Allt annat hade jag hemma. Så det blev en billig renovering. Badrumsskåpet och medicinskåpet måste jag ju spara tills jag flyttar härifrån så jag kan återställa toan då. Jag har även återanvänt hål som redan var gjorda, gjorde endast två nya hål till spegeln.

Toaletten med växt och pedalhink.
Nyrenoverad toa, mer minimalistiskt än innan.

Inköpslista:

Du kanske även gillar

8 kommentarer

    1. Tack! Ja jag tycker det är en såå fin färg på träet, till skillnad från nyköpt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.