Att inreda en liten balkong för under 300 kr

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Lagerhaus.

Vi har en liten och väldigt svårmöblerad balkong, det är svårt att få till sittplatser (vilket jag löste genom att göra en egen liten soffa som du kan läsa mer om i det här inlägget) och dessutom ligger solen på större delen av dagen och vi har inget tak så det blir extremt varmt om dagarna. Vi har helt enkelt inte kunnat vara ute på balkongen. Men nu har jag tagit tag i detta och det kostade inte särskilt mycket heller. 

Jag köpte solsegel från Jysk för 100 kr som jag sydde om så att det passade vår balkong, det blev mycket tyg över så jag sydde även ett litet insynsskydd som lätt går att flytta i sidled om det skulle behövas. Solseglet satte jag sedan upp med hjälp av två pinnar (gratis från skogen) så att det hamnade ovanför balkongdörren och sen slutta ner för att få bort eventuellt regn (verkar ju vara en bristvara denna sommar…). Jag satte i öljetter i solseglet så att jag kunde fästa det i balkongställningen (eller vad det nu kan kallas) med buntband som jag köpte på biltema för 20 kr. 

På biltema köpte jag även kompostgaller som jag satte upp i balkongställningen. 4 galler för 100 kr och 3 av dessa galler gjorde jag insynsskydd av med hjälp av gamla mattrasor som jag hade hemma som jag vävde in i gallerna. Mattrasorna fick jag av min syster för flera ljusår sedan, äntligen kom de till användning! Det blev lite blandade färger då mattrasorna tog slut, men så får det vara. Kul med färg!

När taket och insynsskyddet var klart så var det dags att börja pynta lite. Jag hängde upp 4 konservburkar i snören som jag ska sätta kryddor i, hade bara persilja hemma just nu. Jag hängde även upp 5 ljuslyktor som jag hade hemma. Tror att jag köpte några av dessa på rusta för några år sedan. Den gröna och den gula var från början vita som jag målat om, jag vet att det finns vita liknande på Ikea just nu. Ljuslyktorna målades för att matcha trasmattanmattan som jag köpte på Lagerhaus för ett par år sedan, de går fortfarande att köpa, superfina tycker jag. Det är roligt med färg! I det tomma kompostgallret ovanför soffan har jag tänkt hänga upp fler krukor, just nu hade jag bara en hållare hemma. Den hållaren köpte jag från Ikea för flera år sen och nu finns de inte kvar, så jag får leta efter nya någon annanstans, alternativt göra något eget. Bordet hade jag också hemma redan, det har jag köpt begagnat (men det är ursprungligen från Ikea och heter Lövbacken). Under bordet står en stor vas som jag har lagt en ljusslinga i. Jag har även tänkt sätta upp en ljusslinga runt balkongställningen för att få lite mer ljus nu när det börjar bli mörkare på kvällarna. Lite mer ljus och fler växter, sen är det helt klart. 

Även på nu på kvällen är det riktigt mysigt att sitta här ute! Allt som allt har jag lagt ner 270 kr (inkl. soffdynan jag gjorde för ett tag sedan) på att fixa i ordning på balkongen, överkomligt pris tycker jag. Det är både billigt och roligt att kunna fixa det mesta själv. Har du balkong som du gjort extra mysig på något sätt?

Du kanske även gillar

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.