5 bästa och sämsta inköpen

Det finns så himla mycket saker går att köpa när det väntas barn. Bland annat fick jag rådet att köpa minst 50 olika bitleksaker för att barnet aldrig kommer vilja ha den bitleksak jag ger. Risken är ju större att barnet vill ha en annan bitleksak om det finns många att välja på, tänker jag. Men förutom leksaker så finns det mängder av saker som ”måste” införskaffas. Här kommer min lista över min bästa och sämsta inköp. (Jag har inte köpt allt, vissa grejer har jag fått eller fått låna.)

5 bästa sakerna:

Bärdon – Har både en vävd sjal och en Mei Tai, har även haft en ergobaby. Helt klart det bästa inköpet, används i princip varje dag!

Babygym – Det fick jag låna och det har uppskattats mycket. Malte har legat i det väldigt mycket och tyckt om alla djur som hängt i det. När han blev större och inte ville ligga still i gymmet så har det lekts med djuren ändå.

Babynest – Det användes inte så länge men i början så användes det väldigt ofta i alla fall. Jag sydde ett själv och både Malte och Dexter (lilla hunden) trivdes i det!

Barnvagn – Hade ju inte riktigt tänkt köpa en barnvagn från början då vi har en (jättegammal) fin och skön vagn. Men våran joolz som vi köpte är fantastiskt bra. Så himla skön och smidig, lätt att köra när man är i en trång butik. Har funkat jättebra både på asfalt och i skogen.

Bilbarnstolen – Fick låna ett babyskydd som Malte satt jättebra i, sedan köpte vi en BeSafe iZi modular som han trivs väldigt bra i. Han sitter jättebra och den går att tippa så han halvligger när han sover. Vi är jättenöjda med den!

5 sämsta sakerna:

Skötbord – Jag köpte ett begagnat för en liten peng, ett skötbord som även fungerar som en hylla. Praktiskt med hyllan där jag har kunnat lägga massa olika saker. Men själva skötbordet har jag aldrig använt. Inte ens provat!

Hoppgunga – Den fick jag låna, annars hade jag kanske köpt en begagnad för det var en sån grej som många sa att jag skulle behöva och många barn verkar gilla den. Malte förstod aldrig vad han skulle göra, inte det minsta kul.

Nässug & nagelsax – Dessa två fick sitta ihop, det var några viktiga saker jag var tvungen att ha. Nässugen har jag provat en gång, fast han var inte särskilt snorig då. Det har han aldrig varit. Har även fått veta att nässugen kan framkalla mer snor, vilket inte är så kul. Nagelsaxen har jag använt den jag själv har, så jag har inte behövt en för bebisar.

Bodysar – Köpte massa bodysar innan Malte kom för det är ju sånt som bebisar har på sig. Han har använt en body en gång. Gillar inte alls det plagget. I början hade han väldigt sällan kläder då det var väldigt varmt. Sen hade han bara pyjamas/onepiece, det var mycket enklare och mysigare. Numera är det mjukisbrallor och t-shirt som gäller.

Bumbostol – Köpte den begagnad för att prova, för att han skulle kunna sitta i duschen bland annat. Men han använde den bara några få gånger sen blev låren lite för stora så han fastnade i den. Typ.

Tips! Har du möjlighet så låna en sak eller köp begagnad. Bara för att dina vänners barn älskar en sak är det inte säkert att ditt barn gör det. Trist att köpa nya dyra saker om de inte kommer användas. :)

Du kanske även gillar

4 kommentarer

  1. Hoppgungan kanske uppskattas nu? Core fattade ingenting i början, när han mest snurrade runt i den.
    Men efter en stund insåg han att han kunde jaga katter, parrera förbigående (vi hade den i dörröppningen till vardagsrummet) och till slut hoppa. Det var det första han tecknade för att visa att han ville hoppa :p

    Annars håller jag faktiskt med dig, fast skötbordet var a och o för mig så jag slapp böja min trasiga svanskota :D

    1. Han går hellre än hoppar :P trodde jag skulle använda skötbordet men vi har ju kört EC och sen bytt i soffan/på golvet eller nån annanstans ^^

  2. Åhh, vad kul att höra att ni är så nöjda med vagnen. Vi har köpen en lika dan så jag hoppas vi blir lika nöjda :)

    1. Ja vi är supernöjda! Den är så himla smidig att köra! Och det får plats mycket i korgen ;) hoppas ni också blir nöjda!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.